Умението на астролога да говори пред публика (Семинар на DAV България – месец юни, 2022 г.)

Семинар на DAV България - месец юни, 2022 г.

Летният и последен семинар от единадесетия сезон на Международния приятелски кръг на Съюза на германските астролози в България се проведе на 25 юни 2022  г. в София. Тема на семинара бе „Умението на номеролога и астролога да говори пред публика“.

Темата „индивидуален изпит“, която изненада всички членове на дружеството, беше не само неочаквана, а и много полезна, защото показа кой до каква степен не само е усвоил високо ниво на знания, но и способността му да ги покаже публично, тъй че да са полезни на питащия.

Задачата беше всеки да говори за себе си по дата на раждане и личната си универсална матрица на Питагор, като направи тълкуване и сравнение и посочи положителните и отрицателните си характеристики в рамките на поне 15 минути.

Въпреки че такова тълкуване не е лесно, когато човек го прави сам за себе си, Първият председател на дружеството – Алена, написа немалко отлични и добри оценки. За съжаление имаше и ниски заради липса на умение да се говори пред хора, дори и в затворена общност или заради липса на знания, както и заради тълкуване, наблягащо на положителните страни на човека и съзнателно пренебрегване на негативните. Такъв тип тълкуване вреди на питащия и не гради авторитет на номеролога и астролога.

Семинарният ден продължи необичайно дълго, а в неговия край стана ясно кои от учениците на Алена имат знания и умения да говорят и на кои говоренето не им е силната страна, поради което не са годни да дават съвети на търсещи помощ от тях.

Актуализираният списък на членовете на астрологичното дружество на Алена, от който освободените, включително и заради неспазване етичните норми на поведение и заложеното в устава на DAV България са отпаднали, може да бъде видян в началото на септември в сайта www.davbg.net.

Преминалите през гъстото сито на годишния изпит с гордост ще продължат в сезон 2023  г. на астрологичното дружество.

По традиция семинарният ден приключи с приятелска вечеря и с пожелания до нови срещи след три месеца.

© 2011 - 2024 "АРОС Груп" ООД.  Всички права запазени.  Уебсайт от Smarty Studio